היום ראיתי פוסט קשה ואלים נגד פרסום של סדנא לנערות. התגובות היו כל כך קשות שהסדנא בוטלה. כן בדיוק מה ששמעתם. מה היה כל כך נורא בסדנא? כלום! לפי הפרסום היא כוללת מה שהמון בנות אוהבות סטיילינג, ריקוד היפהופ, תזונה נכונה..בקיצור סדנא מושקעת שאני בטוחה שהרבה בנות היו שמחות ללכת אליה…
אז מה רע? למה היא ספגה כל כך הרבה ביקורת? בגלל הכותרת לסדנא החליטו לקרוא "סדנת העצמה לנערות" וזה הכעיס הרבה פמיניסטיות שתכני הסדנא נראו להם רחוקים מאוד מהמושג "העצמה נשית"
האם זה נכון או לא נכון- לא נכנסת לשיח הזה ! בהחלט יכול להיות שמנהלת הסדנא רצתה להעצים נערות והיא הבינה שכדי למשוך נערות עליה לדבר בשפה שלהן – סטיילינג,תזונה וכד.. כי זה מה שהן רוצות ועל הדרך היא גם תעצים אותן. אבל הבלבול הזה בין מה שהיא רוצה להשיג לבין מה שהבנות או הוריהם רוצים לשמוע בפרסום יצר דיסוננס חריף בפרסום. הכותרת דיברה על העצמה כשהתוכן דיבר על נראות . הכותרת פספסה את כל קהלי היעד – הבנות שרוצות סטיילינג לא יתחברו למילה העצמה , ההורים שרוצים העצמה קוראים שהתוכן הוא נראות וכועסים.
בעיני זאת דוגמא קלאסית לחוסר הבנה של קהל היעד בכותרת – מי הקהל יעד בפרסום? הנערות שרוצות כיף וסטייל ? שהכותרת תדבר על סטייל ואופנה לא העצמה. הקהל יעד הוא הורים שמחפשים העצמה לנערות? קחו בחשבון שההורים שיחשפו לפרסום יהיו בעלי תפיסה חברתית פמיניסטית שלא ממש מתלהבים מדגש על הנראות החיצונית ויותר מחפשים תוכן פנימי ולכן תוכן הסדנא או לפחות המלל צריך להדגיש ערכים מאוד מסויימים ושונים.

כותרת בולטת שמדברת על העצמה נשית מושכת (ובצדק) הורים עם תפיסת עולם פמיניסטית , כשהן ראו שתוכן המודעה הפוך לתפיסת עולמן הן הרגישו מרומות ויותר מכך..הרגישו שמנצלים ומוזילים עבור פרסום את תפיסת העולם שלהן. ואז לא רק שמחו נגד הפרסום ,בגלל שנושא העצמה ופמינזם עלה – הם גם מחו נגד הסדנא עצמה שהתכנים שלה לא רק שאינם מעצימים לדעתן אלא ממש להפך…
והנערות שכן רוצות סטיילינג ? לדעתי הן בכלל לא נחשפו לפרסום … אני חושבת שהרבה מהנערות והאמהות שדווקא כן היו מתעניינות בסדנא בכלל לא נחשפו אליה בגלל הכותרת…כותרת שנמעת מאיימת למי שסך הכל רוצה קצת פאן של סטיילינג ותזונה נכונה.
מסקנה בקצרה כי חפרתי- כשאתם מוציאים מוצר או פרסום תחשבו מי קהל היעד שלכם ..לא רק נשים/גברים אלא גם מה הערכים שמובילים אותו , מה תפיסת העולם שלו – וכוונו לשם. יותר מזה – תחשבו אם יש מתנגדים למוצר שלכם, האם הוא הפוך לתפיסת עולם כלשהי (של פמיניסטיות/טבעונים/חילונים/חרדים) וכשאתם מוציאים פרסום תחשבו את מי הכותרת תתפוס יותר – את האוהדים וקהל היעד שלכם או את המתנגדים… ותתאימו את עצמכם.