כל מי שמכיר אותי יודע שאני נגד מכירה ושיווק אגרסיבי ומעדיפה תמיד שיתופי פעולה ולא תחרות ולמרות זאת.. אני תמיד שואלת האם אתם מכירים את המתחרים וכמה.. סותר? לא ממש. העסק שלנו (לצערנו ) הוא לא מונופול ובעידן המודרני אנחנו לא נמצאים רק בתחרות אלא ב"היפר-תחרות" (תחרות יתר ) ולכן אין לנו ברירה אלא להכיר את השוק שלנו ולמצב את המוצר או השירות שלנו בהתאם אליו – מבחינת מחיר ושירות.
אבל מי המתחרים שלנו?
שאלו פעם את אחד מבכירי קוקה קולה מי המתחרה הכי גדול שלהם.. יכולים לנחש מה התשובה? התשובה שלו הייתה – מי ברז.
מצליחים להבין למה? בסופו של דבר גם קוקה קולה וגם המים בברז פותרים את אותו הצורך- צמא.
תתפלאו המתחרים שלנו הם לא בדיוק מי שאתם חושבים שהם – אם תשאלו קוסמטיקאית מי המתחרה שלה היא תצביע על קוסמטיקאית אחרת מהיישוב אבל למעשה גם מוצרי טיפוח שנמכרים בפארם הם מתחרים שלה ולפעמים- מתחרים הרבה יותר רציניים… הרי מחיר של מסכת פנים בסופר פארם יותר זולה מטיפול אצל קוסמטיקאית, אני יכולה לעשות את זה מתי שנוח לי בבית שלי ולא לנסוע בשביל זה למכון ..אז למה לי לבוא לאותה קוסמטיקאית?
זאת בדיוק השאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו.. קוסמטיקאית לא נותנת רק עור נקי יותר היא נותנת זמן הפוגה ושקט מהעולם, היא מאפשרת התייעצות מקצועית לגבי העור שלי ועוד.. בשביל הזמן הזה אנחנו מוכנות לשלם פי עשר יותר ממחיר המוצר בסופר.
וכשאנחנו מבינים את זה – יותר ברור לנו מה השירות והמוצר שלנו, מה היתרונות שלנו שחייבים להדגיש בפרסום ואיזה חסרונות שלנו לעומת המתחרים אנחנו צריכים להפוך ליתרון.
ניתוח מתחרים
אחרי שהבנו מי המתחרים שלנו יותר קל לנו לעשות ניתוח שלהם : מי קהל היעד שלהם? מה האסטרטגיות שלהם? מי שוק המטרה שלהם? האם הם נותנים דגש על מחיר או שירות? מה היעדים שלהם? רווחים לטווח ארוך או קצר? לאן מתכננים להתרחב? נקודות החוזק והחולשה שלהם איכות, זמינות, מחיר…
אחרי שעשיתם ניתוח למתחרים יהיה לכם הרבה יותר קל להבין מה הייחודיות שלכם , מה אתם יותר טובים (וכמובן להדגיש בפרסום) מה אתם פחות (ויאללה לשפר ולהיות יותר טובים) , דיוק נוסף של קהל היעד שלכם ועוד ..
התחרות לעולם לא נגמרת
עשיתם ניתוח מתחרים, שיפרתם, דייקתם ו.. תמיד להמשיך להסתכל קדימה..
הידעתם שהסיכוי שחברה תוכרע בידי מתחרים שהופיעו זה עתה או בידי טכנולוגיות חדשות רב יותר מהסיכוי שהיא תוכרע בידי מתחריה הנוכחיים? יד2 מאיים על עיתונים ומתווכים , חנויות ספרים בידי אמזון , חנויות בידי רכישה באינטרנט (איום שרק החריף בעקבות הקורונה) נערכתם לזה?
תקופת הקורונה לדוגמא האיצה את תהליך האיום של האינטרנט על חנויות פיזיות ותפסה רבים מבעלי החנויות עם "המכנסיים למטה" בלי אתר מכירה דיגיטלי.. מי שנערך פרח מי שלא…חבל. לא צריך לחכות עד למשבר נוסף – תבדקו מתחרים וטכנולוגיות חדשות והתאימו את עצמכם.
קדימה אתם עוד קוראים…. ?
