באזור עקלקל בין הרים וסלעים מאיימים, בתוך מערה חשוכה ובה מאות עטלפים מוצצי דם מסתתר לו מעיין קסום ומופלא שמימיו הפלאיים מגשימים כל משאלה ובעיקר לרפא כל עקרות ומחלה.. ניחשתם? הפעם אמליץ על טיול קסום במיוחד בשביל הילדים.
הבן שלי אוהב מאוד עטלפים, למרות שראינו אתם בגני חיות אין כמו למצוא אותם בטבע, על עצים או במערות ואלו הטיולים שהו אוהב. הבת שלי לעומתו ממש לא היא רוצה טיולים עם נסיכות או לפחות קסמים וכל פעם לפני יציאה למסלול מתחיל הויכוח לאן הולכים.. כך מצאנו את עצמנו משלבים עובדות לסיפורים ויוצאים למסע בעקבות האגדה למערת התאומים הקסומה המשלבת הכל – המוני עטלפים (לא מוצצי דם כמובן.. רק פירות וחרקים) ומעין נסתר שהסגולות שנקשרו בו אף נתנו למערה את שמה – מערת התאומים.
וכך מצאנו את עצמנו ביום הכי חם בשנה מטיילים במסלול הקצר ביותר למערה. מכיוון שהמערה נמצאת בתוך נחל מערה יש המון מסלולים שניתן לעשות באזור. אנחנו עשינו את הקצר ביותר – עד המערה וחזרה כקילומטר לכל כיוון .
אז מהי מערת התאומים: מערת התאומים נמצאת על הגדה הצפונית של נחל המערה- כשני קילומטרים ממזרח למושב זנוח באזור העיר בית שמש. המערה היא מערה קארסטית, שנוצרה בתהליך ארוך של המסת סלע הגיר על ידי מים. תהליך זה הוא שהביא ליצירת הנטיפים והזקיפים הרבים שבמערה. המערה כוללת חלל מרכזי גדול בעומק כעשרים מטרים שבקצהו ברכה קטנה מעשה ידי אדם המתמלאת ממיימי מעיין, ומערות קטנות יותר שמתפצלות מהחלל המרכזי.וכפי שכבר הבנתם במערה יש אוכלוסיית עטלפים גדולה מאוד הכוללת 4 זנים של עטלפים (נשפון דק אוזן, האפלול מצוי, פרסף גמדי ועטלף פירות מצוי). כדי לשמור על אוכלוסיית העטלפים שחלקם בסכנת הכחדה המערה מוכרזת כשמורה והיא נסגרת מינואר עד מרץ כדי לא להפריע לעטלפים בשנת החורף שלהם.
המסלול הקצר הוא יפיפה (אומנם לא כמו הארוך אבל עדין..) , הסלעים הגדולים דומים למגלשות טבעיות ובחלקם אף אפשר להתגלש, העצים הגדולים והענפים מכניסים לאווירת האגדות והדמיון והפרפרים הצבעוניים והרבים שמתגלים ככל שממשיכים בהליכה מרהיבים במראם הססגוני- חוויה ממש. עם זאת חשוב לשים לב שהמסלול מעט תלול (סלעי המגלש חוסמים את הדרך ויש צורך לטפס עליהם) וחלק גדול ממנו בשמש לכן מומלץ מאוד נעלים לא מחליקות וכובע. במיוחד בימי הקיץ החמים. ככל שמתקרבים למערה יש יותר צל ויותר פרפרים והציפייה כמובן הולכת וגדלה. את המערה עצמה אי אפשר לפספס אומנם פתח המערה עצמו מוסתר בעץ תאנה ענקי ומרשים המכסה בענפיו את הכניסה אליה אך הרשות דאגה למעקי ברזל סביבה שמקלים על הטיפוס אליה ומונעים נפילה מהמדרגות המובילות אליה. הכניסה למערה היא כיף גדול- ברגע חמסין היום נעלם ונשכח ונכנסים למיזוג טבעי – חדר קירור ענקי ונעים שמעודד אותך להיכנס למערה ולא לצאת. ההסתובבות במערה היא בשביל עץ מסומן ומגודר – בגלל הנטיפים וחלחול המים יש לפעמים שלוליות קטנות בדרך היזהרו מהחלקה והדליקו פנסים (לא מספיק מהנייד תביאו פנסים ממש) והמשיכו במסלול המסודר בדרך תוכלו להתרשם מנטיפים – במיוחד מהנטיף דמות אדם שסיפורים רבים נקשרו בו, ואם תסתכלו למעלה על תקרת המערה תוכלו לראות עשרות זוגות עיניים כתומות ומאיימות שננעצות בכם ..אלו העטלפים – מזכירה לכם שהם ניזונים מחרקים ופירות – אין מה להילחץ אלא בעיקר להתלהב מהחיה המסקרנת הזאת. תמשיכו בשביל המסודר עד הסוף ורק אז תגיעו למעיין הפלאי… למה פלאי ? שמה של המערה הוא תרגום משמה הערבי: מע'רת אם אל-תואמין, כלומר 'מערת אם התאומים'. האגדה מספרת על אישה עקרה שהגיע הנה ושתתה ממי המעיין הנובע בתחתית המערה, מי המעיין הקסומים רפאו את עקרותה והיא הרתה וילדה תאומים. מכאן שמה של המערה מערת התאומים.
ב
ברגע שיצאתם מהמערה תוכלו לבחור את המשך היום – או להמשיך בנחל המערה למסלולים נוספים כמו חרבת בית עיטאב ועין חוד או לחזור חזרה לחניון
תהנו