הפריחה הוורודה – גבעת הרקפות

 

אנחנו ממש לפני חודש שבט, חודש המציין את הגבול בין שיא החורף לראשית האביב ומסמל את תחילת השנה החקלאית הטבעית של האילן.  אין ספק שזוהי התקופה היפה ביותר בשנה שבה מתקשטת ארצנו בפריחה מדהימה אדומה, צהובה , לבנה וורודה.

אומנם הימים קצרים ואין חופשים אבל יופי כזה אסור לפספס!  ולכן אשמח להמליץ הפעם על מסלול קרוב ויפה שיאפשר לכם לנצל את שעות אחר הצהריים הקצרות לפיקניקים משפחתיים נעימים ולהפוגות של נשימה ממירוץ החיים. אני מדברת כמובן על גבעת הרקפות בטל שחר – הגבעה הראשונה שמתקשטת בצבעוניות ורודה, צפופה ויפה ומדובר גם על טיול קליל מהנה שמתאים לכל המשפחה!

20180110_141123-1987485595.jpg(שימו לב התמונות צולמו ב9/1/18 – תחילת העונה עוד שבוע/שבועיים יהיו מרבדים צפופים)

רקפות שיא

(להשוואה-תמונה משנה שעברה בשיא העונה)

השם המקורי של גבעת הרקפות הוא – יער ישעי אך מהרגע שהחורף מגיע והרקפות מתחילות לפרוח השם המקורי נשכח ויער האורנים  הופך למקום קסום שעם קצת דמיון יכניס אתכם לעולם הפיות והאגדות המתחבאות בתוך הגבעה היפיפיה.

בגבעה יש מסלול עיקרי ועוד המון מיני מסלולים פיראטים שפילסו מטיילים קודמים, תבחרו באחד  המסלולים וטפסו עד קצה הגבעה בדרך תיהנו מפריחה יפה ומלאה בצפיפות ברקפות ורודות ועדינות שפרושות במרבדים אינסופיים ויחד עם האורנים שסביבם יוצרים מראה דמיוני ויפיפה. אין ספק שבימים אלו מדובר על אחד המקומות היפים שתטיילו בהם.. אבל מה שלא כולם יודעים על הגבעה זה שלאחר שהרקפות מתחילות להעלם וליבול המקום ממשיך לפרוח וניתן למצוא בו  גם פריחות אחרות: כלניות, תרמוסים ועוד פרחים מוכרים ולא מוכרים אומנם לא במרבדים מטורפים כמו הרקפות אך עדין.. אם הגעתם בעונה זו אני ממש ממליצה להביא אתכם מגדיר צמחים (ואולי גם חרקים)  ויחד עם הילדים לזהות את הצמחים השונים שבסביבה.  בקצה הגבעה ישנה  תצפית יפה על כל האזור וכדאי להביא מחצלת וליהנות מפיקניק משפחתי באווירה רגועה. שימו לב לכך שהמקום קיבל המון יחסי ציבור בשנים האחרונות והוא אתר יחסית מוכר ולכן בימי שישי ובחופשים המקום יחסית מלא.

 

למה דווקא רקפות ?

ביער ישעי צומחים בעיקר אורנים , האורן אינו מאפשר בדרך כלל חיים מתחתיו בשל השטח מכוסה המחטים שמתחתיו, אבל יוצאת דופן היא הרקפת .זאת הסיבה לפריחה הרבה של רקפות בגבעה זו (ובעוד גבעות כאלו בארץ ) והשילוב המיוחד של יער אורנים עם פריחת רקפות יוצר תפאורה מיוחדת שנראית כאילו נלקחה מעולם הסיפורים. הפריחה של הרקפת מתחילה בסביבות חודש ינואר, ותלויה בגשמים העונתיים.

לא הכל ורוד

פקעת הרקפת מכילה רעל בשם "ציקלמין" (ע"ש שמו הלועזי של הפרח "Cyclamen Persicum"), בעבר שימש רעל זה כאמצעי דיג. הדייגים ערבבו אותו בקמח והציבו אותו כפתיון לדגים שאכלו וסוממו. עם זאת לאחר שקולים את הפקעות הן ראויות למאכל. בנוסף שימשו חלקים שונים של הרקפת כתרופות עממיות שונות. שימו לב היום הרקפות הן צמח מוגן וכמו נרות חנוכה "אין לנו רשות להשתמש בהן אלא לראותן בלבד"!

איך מגיעים

מגיעים למושב טל שחר אשר נמצא מדרום לצומת חולדה על כביש 3. נכנסים למושב, חוצים אותו וממשיכים עד המעבר על פסי הרכבת. מולנו שלט "שטח פרטי", משמאלנו הגבעה, עולים עליה ויורדים מצידה השני  (מעין סיבוב נגד כיון השעון).

 

משחק שטח

השקט והטבע היפה סביבכם הם מקום נהדר למשחק זוגי המעודד תקשורת נכונה בין בני זוג או בינכם לביו הילדים . לכו בזוגות (כדאי הורה – ילד) ואספו פריטים זהים מהשטח לדוגמא שני אבנים באותו גודל , שני עלים וכד' חלקו בינכם את הפריטים שלכל אחד יהיה פריט מכל סוג ושבו גב אל גב. על אחד מבני הזוג ליצור משהו מהפריטים ( מעין פסל / צורה) כאשר השני כמובן לא רואה כי הוא עם גבו אליו. לאחר שסיים יהיה על היוצר להסביר לבן זוגו מה הכין ועל בן הזוג יהיה להרכיב אותו דבר רק על סמך ההסברים ..

שבוע נפלא ופרחוני

קרן חמיאל

 

 

 

 

 

 

2 מחשבות על “הפריחה הוורודה – גבעת הרקפות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s